De organisatoren van de Veldhoven Quiz voor het Quizjaar 2024 zijn:

 • Dennis van Hout

  Hoi! Ik ben Dennis van Hout. Ik heb heel mijn leven in Veldhoven gewoond. Eerst in Meerveldhoven en daarna ruim 15 jaar in de Heikant. Maar eind 2023 ben ik verhuisd naar Wintelre. Sinds de 5e editie zit ik in de organisatie en alle vier de edities daaraan voorafgaand heb ik meegedaan als deelnemer. Zoals zo velen kende ik het fenomeen dorpsquiz helemaal niet, maar na de eerste keer wist ik zeker dat ik nog veel vaker zou meedoen. De opzet, de moeilijkheidsgraad, de sfeer, het is me op het lijf geschreven. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu in de organisatie zit, zodat ik het van de andere kant kan meemaken. Mijn teamgenoten waarmee ik de quiz altijd speelde waren echter iets minder enthousiast…

  Ik ben binnen de quiz verantwoordelijk voor het financiële gedeelte, al moet ik zeggen dat we eigenlijk vrijwel alle beslissingen in overleg nemen, dus er zijn eigenlijk nooit verrassingen. Verder bedenk ik erg veel vragen. Ik vind het wel leuk om de balans tussen makkelijk en moeilijk op te zoeken voor wat betreft de vragen en ik vind het ook leuk om dingen te vragen waar jullie vervolgens om moeten lachen, omdat het antwoord zo absurd is. Ik zoek graag op rare feitjes en weetjes. Hoe heet het stof ook alweer dat zich verzamelt in het hoekje van je broekzak?

  Ik hou van lekker eten, of dat nu uit eten of zelf koken is, maakt me niet zoveel uit. En alles wat met spelletjes te maken heeft vind ik leuk. De laatste tijd komt het er niet zo heel erg van, maar ook escape rooms doe ik erg graag.

  Laten we er met zijn allen weer een geweldige editie van maken dit jaar. Ik heb er in ieder geval al weer heel erg veel zin in!!

 • Ellen van den Brink

  Hoi ik ben Ellen van den Brink en wil me even voorstellen als laatste toevoeging bij de organisatie van de Veldhoven Quiz.
  Tevens één van de oud teamgenoten van Dennis, die niet blij was dat hij in de organisatie ging.

  Ik ben geboren en getogen in Veldhoven. Al 22 jaar hondentrimmer van beroep. Vorig jaar met partner en de kat, van Veldhoven verhuisd naar Vessem.

  Naast mij werk, vriend en kat breng ik veel tijd door bij mijn bejaarde paard en verzorgpaardjes.

  Na alle jaren meegespeeld te hebben met de grote quiz van Veldhoven en ook de 2 digitale versies mee gedaan te hebben, wilde ik ook wel eens de andere kant van de quiz ontdekken.

  Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen en zorgen de Veldhoven Quiz ook dit jaar weer geweldig wordt zodat alle deelnemers net zoveel plezier mogen ervaren als ik als deelnemer altijd heb gehad!!

  Laten we er met zijn allen weer een geweldige editie van maken dit jaar. Ik heb er in ieder geval al heel erg veel zin in!!

 • Henk Visser

  Ik ben Henk Visser en woon sinds 2007 in Veldhoven samen met Patricia en onze twee kinderen Sil en Maud.

  Gedurende de week ben ik vooral als groepsleider werkzaam bij ASML binnen een service afdeling. Sinds 2018 zit ik in de organisatie van De Veldhoven Quiz. Daarvoor heb ik een paar jaar meegespeeld met team Roll the Dice.

  Daarnaast denk ik dat veel mensen mij wel (her)kennen van de Kerstlichtshow van Veldhoven. 10 jaar lang heb ik een van de grootste Kerstlichtshows van Nederland gehad. Gewoon in onze achtertuin.

  In de rest van de vrije tijd doe ik nog veel werk voor ‘mijn’ Judo-vereniging Shizen Hontai waar ik ook 1x per week train. Ik vind het leuk om bordspellen en escape-rooms te spelen. Vooral de wat meer tactische en uitgebreidere spellen. Hieruit haal ik ook vaak veel inspiratie om weer te gebruiken in de Veldhoven Quiz.

  Bij de Veldhoven Quiz houd ik me naast het bedenken van de vele vragen voornamelijk bezig met de zogenaamde buiten-opdrachten, sponsoren zoeken en de doe-opdrachten. Vaak vind ik het wel leuk om wat lastigere puzzels te maken waarbij je niet in 1 keer op een antwoord uit komt.

 • Marlies van Vliet

  Hoi Allemaal. Ik ben Marlies van Vliet, ik woon al ongeveer bij hele leven in Veldhoven.

  Door de week en met regelmaal in de weekenden ben ik druk met mijn werk als bacteriologische analist bij Eurofins PAMM.
  Naast mij werk ben ik graag buiten bezig, een flinke wandeling of in de tuin aan de slag.

  Vanaf de 2e editie heb ik meegedaan met de quiz. Na de quiz van 2019, toe ik als teamcaptain in een trouwjurk het quizboek moest gaan ophalen, vond ik het tijd om de quiz van de andere kant te gaan bekijken en ben ik meegaan helpen met het organiseren van deze quiz.
  Waar andere quizmasters heel goed zijn in het bedenken van (moeilijke) vragen, ben ik vaak bezig met het nakijken van deze vragen, is het antwoord echt vindbaar en klopt het?

  Hopelijk kunnen we er met zijn alle ook dit jaar weer een geweldige quiz avond van maken.

 • Patricia Visser

  Hallo allemaal. Mijn naam is Patricia Visser en al voor het 4e jaar een ‘bekend’ gezicht bij DGQVV. Sinds 2007 woon ik samen met mijn man Henk Visser en onze 2 dochters van 14 en 16 jaar in Veldhoven. 

  5 jaar geleden ben ik via Peggy in de organisatie van DGQVV gerold. Zelf heb ik nooit aan de andere kant gestaan, maar natuurlijk wel veel van Henk kunnen volgen toen hij nog meespeelde met het team Roll The Dice. Na jaren van mijn mond houden, vind ik het erg relaxed om nu dingen te kunnen overleggen haha. Bij DGQVV ben ik hoofd social media en verder een beetje ‘manusje van alles’. Denk hierbij aan boodschappen, tassen inpakken, quizboeken inbinden, uitzoeken hoe wij de kosten zo laag mogelijk kunnen houden en zorgen dat iedereen zijn/haar DGQVV-bedrijfskleding heeft. En natuurlijk zoals iedereen in de organisatie doe ook ik mijn best om zo veel mogelijk lastige vragen te verzinnen. Als jullie denken dat het zoeken naar antwoorden een uitdaging is, dan heb je nog niet geprobeerd om vragen te maken die Google niet meteen kan vinden 😉 

  Naast DGQVV heb ik samen met de oudste dochter een klein soort van bedrijfje. Wij maken 100% glutenvrije gedecoreerde taart op bestelling. “De klant zijn wens is onze uitdaging!”. Een uit de hand gelopen hobby zeg maar. Heerlijk om te doen en vooral erg fijn als je die blijde gezichten ziet wanneer de taarten worden opgehaald.

  Hopelijk kunnen wij ook dit jaar jullie weer een geweldige quizavond bezorgen. Een avond vol stress, breinbrekers en hersenkrakers, maar zeker ook een avond vol gezelligheid, samenzijn en gelach.

 • Suzie Bergman

  Hé Hallo. Mijn naam is Suzie Bergman en woon met mijn man Marcel en onze 3 zonen Thijn, Thom en Thies in het gezellige Veldhoven. 

  Naast mijn baan bij A.O.Smith waar ik me vooral bezig houdt als applicatie specialist. Ben ik ook vaak in het zwembad te vinden om onze jongens aan te moedigen tijden het waterpolo bij VZV Njord en zet ik me in als vrijwilliger (ik onderhoud daar o.a. de website en de Socialmedia bij). Houd ik van lekker eten en vakantie vieren samen met het hele gezin maar ook soms lekker met zijn tweeën nu de jongens al wat ouder zijn.

  Buiten deze activiteiten vind ik het ook erg leuk om me te mogen inzetten voor de Veldhoven Quiz. Ik ga voor jullie dit jaar het boek weer in elkaar zetten. Dit jaar een extra uitdaging met een light en Engels talige versie. Heb er heel veel zin in om ook dit jaar hier weer iets moois van te gaan maken.

  Ik heb me laten influisteren dat deze 10e editie weer een spectaculaire Quiz gaat worden. Zie jullie op 6 april

  Tot snel.