Hoi! Ik ben Dennis van Hout. Ik heb heel mijn leven in Veldhoven gewoond. Eerst in Meerveldhoven en daarna ruim 15 jaar in de Heikant. Maar eind 2023 ben ik verhuisd naar Wintelre. Sinds de 5e editie zit ik in de organisatie en alle vier de edities daaraan voorafgaand heb ik meegedaan als deelnemer. Zoals zo velen kende ik het fenomeen dorpsquiz helemaal niet, maar na de eerste keer wist ik zeker dat ik nog veel vaker zou meedoen. De opzet, de moeilijkheidsgraad, de sfeer, het is me op het lijf geschreven. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu in de organisatie zit, zodat ik het van de andere kant kan meemaken. Mijn teamgenoten waarmee ik de quiz altijd speelde waren echter iets minder enthousiast…

Ik ben binnen de quiz verantwoordelijk voor het financiële gedeelte, al moet ik zeggen dat we eigenlijk vrijwel alle beslissingen in overleg nemen, dus er zijn eigenlijk nooit verrassingen. Verder bedenk ik erg veel vragen. Ik vind het wel leuk om de balans tussen makkelijk en moeilijk op te zoeken voor wat betreft de vragen en ik vind het ook leuk om dingen te vragen waar jullie vervolgens om moeten lachen, omdat het antwoord zo absurd is. Ik zoek graag op rare feitjes en weetjes. Hoe heet het stof ook alweer dat zich verzamelt in het hoekje van je broekzak?

Ik hou van lekker eten, of dat nu uit eten of zelf koken is, maakt me niet zoveel uit. En alles wat met spelletjes te maken heeft vind ik leuk. De laatste tijd komt het er niet zo heel erg van, maar ook escape rooms doe ik erg graag.

Laten we er met zijn allen weer een geweldige editie van maken dit jaar. Ik heb er in ieder geval al weer heel erg veel zin in!!